Esther Canisius | interieurontwerp

REFERENTIES

Voor onze het ontwerp van onze winkel “De Snoepkont” in de markthal van Rotterdam hebben wij Esther ingehuurd. Dit op aanraden van een collega van ons in de Markthal. Esther heeft een prachtige winkel ontworpen waarin ze in het process goed geluisterd heeft naar onze wensen.
Esther heeft onze wensen goed vertaald naar het interieur van onze winkel. Waarbij ze niet alleen rekening heeft gehouden met de uitstraling van de winkel maar ook de commerciële kant die voor ons erg belangrijk is. Omdat wij onze winkel binnen 8 weken gerealiseerd moesten hebben heeft Esther snel gewerkt en heeft ze het mogelijk gemaakt om de winkel te realiseren met mensen in haar netwerk. Alle professionele en gepassioneerde partijen die weten waar ze mee bezig zijn en dat met veel plezier doen! Nogmaals dank Esther en bij volgende projecten in de toekomst zullen we zeker aan jou denken!

Remco van Hintum, Eigenaar Snoepkont Markthal

Esther heb ik leren kennen als een bevlogen onderneemster met ontzettend veel passie en mensenkennis. Als je van de uitvraag, ‘Doe maar wat leuks, niet te braaf. Maar he, het moet natuurlijk wel creatief zijn en voor zowel een brainstorm, overleg of een presentatie geschikt zijn’, meteen met een goed ontwerp komt binnen het beschikbare budget… dan ben je een topper!

Marloes Besemer, Eigenaar Only The Brave

Esther heeft voor onze snel groeiende organisatie inmiddels twee kantoren van een nieuwe ‘look’ voorzien, welke aansluit op de huisstijl van onze hoofdvestiging in Dordrecht. De kantoren Rotterdam (nieuw) en Papendrecht (restyle) zijn echt prachtig geworden. Wij komen iedere dag met plezier naar ons werk dankzij Esther. Onze klanten vinden het ook fantastisch. Esther heeft nl. het kantoorachtige wat een makelaar vaak heeft (balie, bureaus e.d.) weggehaald, waardoor de klant het gevoel heeft in een ‘thuis’ terecht te komen. Echt waanzinnig om te ervaren wat hier het effect van is. Waar ik ook heel blij mee ben is dat Esther alles coördineert, binnen het budget blijft en gedurende het proces blijft kijken of het toch niet nog beter kan. Esther, je bent een kanjer!

Richard den Buitelaar, Eigenaar Q Makelaars

Wij zijn bijzonder tevreden over de samenwerking die ons bedrijf met Esther Canisius is aangegaan. Wij bevelen haar gevraagd en ongevraagd van harte aan bij bedrijven, instellingen en particulieren die een verandering of verbetering in of aan hun interieur willen aanbrengen; en met een uitstekende prijs-prestatie-verhouding. Wij hebben Esther leren kennen als een professional die onze -aanvankelijk nog niet erg gestructureerde- ideeën en wensen met een korte doorlooptijd tot een zeer aansprekend totaalconcept voor ons bedrijfspand heeft weten te vertalen. Dit wordt door vrijwel elke bezoeker van ons pand spontaan opgemerkt en biedt onze medewerkers prettige en afwisselende werkplekken welke volgens plan ook steeds meer door gastgebruikers worden benut.
In de uitwerkingsfase heeft Esther ons verzoek om daarbij betrokken te worden op een praktische, doelgerichte en enthousiaste manier ingevuld, waardoor we op menig verrassend leveranciersadres gericht onze keuzen hebben kunnen maken. Terugkijkend op het hele proces kunnen wij maar een verbeterpunt noemen: wij hadden er vermoedelijk goed aan gedaan om eerder aan dit project te beginnen.
Ten slotte hebben wij gemerkt dat wij ook positieve reacties krijgen van opdrachtgevers aan wie wij Esther hebben aanbevolen. Particulieren noemen daarbij ook het verrassend laagdrempelige startpakket.

Robert Nagtegaal, Eigenaar Eskes & Nagtegaal

Op basis van onze nieuwe huisstijl  en identiteit hebben wij Esther gevraagd een interieurconcept  te bedenken voor onze CONNECT en TRACK locaties. Een vernieuwend concept dat past bij wat de organisatie wil uitstralen naar de mensen die de ruimte bezoeken. En dat is erg goed gelukt. Medewerkers, cliënten en bezoekers vinden de ruimtes uitnodigend, inspirerend en veilig. Samenwerken met Esther staat garant voor sprankelende ideeën, professionele en innovatieve concepten en wederzijds respect. Ik verheug me op de verdere samenwerking.

Harry van Strien, Bestuurder REAKTGROEP

 Stichting Via Lumina stond voor de uitdaging om de (winkel)ruimte aan Voorstraat Noord te Dordrecht om te toveren tot een volwaardige galerie in combinatie met een sfeervolle en veilige plek voor ontmoeting. En dat tegen een beperkt budget en in korte tijd. Het eerste ontwerp van Esther liet meteen al zien hoe vindingrijk zij is. Ze bedacht creatieve oplossingen voor de beperkingen die zo’n (gehuurde) ruimte nu eenmaal heeft. Ze bracht de uiteenlopende functies van galerie en ontmoeting slim samen. Esther creëerde een robuust geheel (noodzakelijk vanwege de vele gebruikers) met een vriendelijke uitstraling. En dan was het ontwerp ook nog betaalbaar en realiseerbaar in een maand. De professionele 3D uitwerking van het ontwerp en de presentatie van Esther prikkelde het voorstellingsvermogen van het stichtingsbestuur en zo werd het besluit tot realisatie snel genomen. In de realisatie was het fijn samenwerken. Esther is gewend om te gaan met de grilligheden van een opdrachtgever, blijft enthousiast en zich verantwoordelijk voelen, laat niet los en wil dat “het eind goed komt”. Het resultaat mag er zijn. Een functionele expositieruimte, een prettige werkruimte en een sfeervolle, veilige ontmoetingsplaats voor outsiders. De verbeterde uitstraling is op zichzelf een bijdrage aan de Voorstraat Noord en vergroot voor de stichting de mogelijkheden voor fondsenwerving en verkoop van geëxposeerd werk. Tevens blijkt de frisse locatie een grote aantrekkingskracht op vrijwilligers te hebben. Allemaal van levensbelang voor Via Lumina!

Lilian Ballering, Stichting Via Lumina

 Esther heeft in mijn opdracht het Rabobank Coöperatie Centrum in Hendrik Ido Ambacht ingericht. Een multifunctionele ruimte waar nog geen referentiekader voor bestond. Zij is erin geslaagd de uitstraling en de functionele inrichting te creëren die wij zochten. Gedurende het proces heeft zij constant verbinding gelegd met alle betrokken partijen wat leidde tot een snelle oplevertijd en toegevoegde waarde. De gebruikers van het Coöperatie Centrum zijn bijzonder tevreden met de vele mogelijkheden in een altijd sfeervolle ruimte. Esther maakt iets bijzonders van de projecten waar zij aan werkt. Ik beveel haar van harte aan.

Walter Pelgrims, Rabobank

 Wij hebben Esther ingeschakeld om onze kantoren een nieuwe en meer moderne uitstraling te geven en dit is meer dan gelukt. Zij kwam meteen met leuke en frisse ideeën, zonder dat zij daarmee de identiteit van Uitzendbureau IJsselmonde wilde veranderen en dat was precies onze bedoeling! Daarbij schakelde Esther professionele partijen in en hield zij rekening met ons budget. En daarnaast is Esther ook gewoon een heel leuk mens om mee samen te werken! Het resultaat is echt naar volle tevredenheid en vooral heel origineel. Wij bevelen Esther daarom van harte aan bij collega ondernemers!

Jacqueline den Ouden, Uitzendbureau IJsselmonde

 Wij hebben Esther ingehuurd om een ontwerp voor onze benedenverdieping te maken. Ons plan was om van een schuur een mooi strak kantoor te maken. Esther is komen kijken en ze kwam door haar inzichten en creatieve ideeen tot een fantastisch ontwerp van een kantoor inclusief een appartement. Dit hadden we zelf nóóit kunnen verzinnen.
Daarnaast heeft zij de totaal verschillende stijlen van ons samen in één ontwerp kunnen gieten waar we samen erg tevreden mee waren. We hebben niets hoeven aan te passen aan het eerste concept, want dat was al helemaal hoe we het graag wilden. Het uiteindelijke resultaat is helemaal fantistisch geworden en zullen Esther daarom zeker bij de volgende verbouwing weer om advies gaan vragen. Prijs/kwaliteit klopt daarbij erg goed!

Ilse Hendriks, Dordrecht

 Esther heeft een ontwerp gemaakt voor onze woonkamer en keuken. Ze nam ruimschoots de tijd om zich te verdiepen in onze smaak en wensen. Ze kan goed luisteren, heeft een groot inlevingsvermogen en kwam met creatieve oplossingen die we zelf nooit bedacht hadden. Esther presenteerde het interieurontwerp met 3D tekeningen en materiaalstalen zodat we vooraf een goed beeld kregen van het beoogde resultaat.De uiteindelijke verbouwing was goed georganiseerd en gepland en Esther schakelde kundige en betrouwbare leveranciers in. We zijn ontzettend blij met het resultaat; het is mooier geworden dan we hadden gehoopt en het voldoet aan al onze eisen. We kunnen Esther van harte aanbevelen aan iedereen die toe is aan een nieuwe inrichting.

Roos Keuling, Dordrecht

 De living van onze splitlevel-woning heeft een aantal vaste punten (zoals een open haard, en trapjes) waardoor het lastig is om in te delen of om iets te veranderen. Esther is er toch in geslaagd een aantal bruikbare tips te geven en daarnaast opperde ze de wanden een andere kleur te geven. We vonden het vooraf een beetje eng maar vinden de andere sfeer die hierdoor is ontstaan erg mooi. Wij zijn er blij mee!

Marga en Jaap, Zwijndrecht