Esther Canisius | interieurontwerp

Salone del Mobile Milano – Milaan 2019

Milaan 2019
Fantastisch!
Dat was het.

Een top 7 van wat mij het meeste opviel.

1. The lady is leading

Alles is vrouwelijk: zacht, verfijnd en sierlijk met veel ronde, afgeronde en organische vormen.
Niet alleen de stoffen op meubels zijn zacht en aaibaar, maar ook het tafelblad en de kastdeurtjes zijn van een materiaal met een poederachtige zachte textuur. Zo heerlijk om te voelen! De tijd van beton, grof, boomstam, log, groot, staal is hiermee nu echt definitief voorbij.

2. Spiegels

Ik zag opvallend veel spiegels in vooral ronde, ovale en organische vormen. Niet alleen als spiegel an sich, maar ook als onderdeel van bijvoorbeeld meubel. In heldere variant maar ook met getint of gekleurd spiegelglas. En ik houd van spiegels! De boel wordt er lekker licht en luchtig van. Je kunt er grapjes mee uithalen, illusies wekken en het licht prachtig laten weerkaatsen. Ik zeg: ode aan de spiegel!

3. Een kloddertje roze…. van zuurstok tot koraal

De warme kant van de kleurcirkel met alle nuances van roze is duidelijk aan de beurt. Niet alleen de huidkleurige poederpastels, maar ook de krachtige zuustokvariant en het koele paars. Je ziet ze overal: op vloeren, muren, meubels en in accessoires. Gecombineerd met andere rozes en rood maar ook met krachtig zwart, groen of blauw.

4. Afbeeldingen en patronen

Er is geen ontkomen meer aan: effen is uit, afbeeldingen en patronen zijn in. En liefst ook nog met een textuur. Prachtige geweven en bedrukte stoffen voor meubels en gordijnen, mooie tapijten met afbeeldingen en behang met kleine en grote patronen al dan niet met een textuur. En alles wordt met elkaar gecombineerd. Ik heb weinig effen muren gezien. Zelfs de meest effen muur had toch nog een subtiel, bijna niet zichtbaar raster.

5. Gekkigheid

Items met een knipoog, ik houd ervan. We zien ze al een poosje maar gelukkig zien we steeds meer gekke lampen, hysterische vazen, maffe beelden. Er is duidelijk ruimte voor vrolijkheid. Met gekkigheid krijgt interieur een permanent persoonlijke glimlach! Altijd doen dus. Zowel op thuis als op kantoor/winkel/restaurant.

6. Hergebruik

De oplossingen voor hergebruik worden steeds inventiever en mooier. Goed om te zien dat er nog steeds veel aandacht is voor hergebruik en dat er toch nog iets moois kan ontstaan uit die afschuwelijke plastic berg.

7. Nog meer planten, planten, planten

Daarnaast zijn er nog steeds veel planten. Heeeeel veel planten. Ook de varianten met rood en paars blad heb ik veel gezien. Opvallend vond ik de vele planten met klein blad. Daarnaast zijn ook nog steeds de botanische patronen aanwezig. Gelukkig! Ik houd er echt van. Zeker mooi als ze uit proportie zijn of een kleur hebben die anders is dan de werkelijkheid.

Jammer genoeg had ik dit jaar geen tijd om ook te genieten van de stad zelf. Ik had maar één dag en móest kiezen. En het werd de beurs. En daarvan heb ik niet eens alles kunnen zien. Het is zo enorm groot.
Volgend jaar ga ik de hele week!
Nu al zin in.

Kijk hiernaast de foto’s. Het zijn er maar 22. Een selectie uit meer dan 300 haha!

Categories:

Salone del Mobile.Milano 2019 1
Salone del Mobile.Milano 2019 16
Salone del Mobile.Milano 2019 15
Salone del Mobile.Milano 2019 14
Salone del Mobile.Milano 2019 13
Salone del Mobile.Milano 2019 12
Salone del Mobile.Milano 2019 11
Salone del Mobile.Milano 2019 10
Salone del Mobile.Milano 2019 9
Salone del Mobile.Milano 2019 8
Salone del Mobile.Milano 2019 7
Salone del Mobile.Milano 2019 6
Salone del Mobile.Milano 2019 5
Salone del Mobile.Milano 2019 4
Salone del Mobile.Milano 2019 3
Salone del Mobile.Milano 2019 2
Salone del Mobile.Milano 2019 17
Salone del Mobile.Milano 2019 18
Salone del Mobile.Milano 2019 19
Salone del Mobile.Milano 2019 20
Salone del Mobile.Milano 2019 21
Salone del Mobile.Milano 2019 22
 
Comments

No comments yet.